background

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi

Mercimek Çorbası Tarifi

OMAÇLI MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ

1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limon
5 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kaya tuzu

  • Yeşil mercimek bol suda 20 dakika haşlanır ve süzülür.
  • Kuru soğan yemeklik olarak doğranıp bir  tencerede tereyağında kavrulur ve üzerine haşlanmış mercimek, tuz, kırmızı pul biber, zerdeçal, limon suyu ve 5 su bardağı su eklenir.
  • Karışım kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta bir kasede un ve kaynayan karışımdan alınan bir miktar suyla hamur tutulur.
  • Hamur, nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanıp çorbaya ilave edilir ve karıştırılır.
  • Çorba 20 dakika daha pişirilip servis edilir.