1 su bardağı yeşil mercimek 1 adet kuru soğan 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım limon 5 su bardağı su 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Yeşil mercimek bol suda 20 dakika haşlanır ve süzülür.
Kuru soğan yemeklik olarak doğranıp bir tencerede tereyağında kavrulur ve üzerine haşlanmış mercimek, tuz, kırmızı pul biber, zerdeçal, limon suyu ve 5 su bardağı su eklenir.
Karışım kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta bir kasede un ve kaynayan karışımdan alınan bir miktar suyla hamur tutulur.
Hamur, nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanıp çorbaya ilave edilir ve karıştırılır.